Bis-Tip d.o.o.

Ljubljanska 9,
71000 Sarajevo

 

+387/33 216 792
 

info@bistip.ba

www.bistip.ba

Bis-Tip d.o.o.

Generalni zastupnik za BiH

Gabrielle Moreno Locatelli 25, 71000 Sarajevo

www.bistip.ba

+387/33 847 899
 

info@bistip.ba

Rekuperacija NEXXT

LUNOS Nexxt rekuperator - ventiliranje na najvišem nivou


Nexxt je odličan izbor za ventilaciju zgrada koje su izložene većim vjetrovima, kao i za zgrade sa višim zahtevima za dobru zvučnu izolaciju. Toplotna efikasnost je iznad 90% (po DiBt-u), što je rezultat izuzetno efikasnog unakrsne izmjene zraka, a rad je izuzetno tih, jer za pogon služe dva difuzna ventilatora visokih performansi, što osigurava protok zraka do 150 m3 / h. Nexxt posjeduje 8 senzora koji tokom rada obezbeđuju optimalne performanse u odnosu na unutrašnje i spoljašnje klimatske uslove. Moderni kontroler je integrisan u tijelo elementa tako da su informacije o operaciji jasne i dobro vidljive - intenzitet osvetljenja tipki može da se mjenjati. Novi poslovni koncept je zaokružen elegantnim dizajnom. Moguće je zamisliti površinsku ili podžbuknu verziju, u svakom slučaju, optimalno je za protok zraka kroz cijev promjera Ø 160, što vanjsku rešetku fasade ne čini drugačijom od ostalih rešetki koje dolaze iz obitelji e2 i ego.

Rekuperacija NEXXT


Tih rad & Maximalna zvučna izolacija

Veoma nam je važno da naši elementi djeluju skoro nečujno, pa s toga imamo vrlo dobre ocjene u ovoj oblasti. Uz Nexxt, nadmašujemo sve parametre koji su još uvijek važeći za buku i zvučnu izolaciju. Možemo potvrditi da je Nexxt najtiši element u svojoj klasi. Dodatna prednost je visoka zvučna izolacija vanjske buke, gdje se postiže prigušenje od 56 dB, što znači da se element može bez problema koristiti u objektima koji se nalaze u blizini aerodroma.

 

Energetska učinkovitost

 Uz vrlo nisku potrošnju energije, Nexxt je izuzetno energetski efikasan i na taj način aktivno doprinosi zaštiti naše okoline. U velikoj mjeri, novi EC motori visokih performansi su odgovorni za nisku potrošnju energije.

 

Rekuperacija & Upravljanje

 Srce Nexxta je modul izmjenjivača topline koji radi na principu razmjene zraka (slično centralnim ventilacijskim sistemima). Efikasnost rekuperacije je iznad 90% (EN 13141-8) pri brzini od 60 m3 / h. Nexxt je opremljen automatskom kontrolom rada, a za optimalan rad je obezbeđeno 8 integriranih senzora.


LUNOS Design

 Nexxutjelovljuje trenutne smjernice dizajna LUNOS - valnog (talasnog) oblika. Sa svojim elegantnim dizajnom, niskom dubinom (67 mm) i unutrašnjim difuzorom (oko 50x50 cm), Nexxt će sigurno biti jedan od vaših najatraktivnijih elemenata kućne tehnike.

 

LUNOS Kompatibilnost

Koristeći standardni Ø 160 (promjer otvora u zidu) je Nexxt potpuno kompatibilan s ostalim elementima iz grupe e2 in ego. Ukoliko već imate neki element iz ove grupe, možete ga jednostavno zamjeniti za Nexxt.

 

Univerzalno kućište u ugradbenoj i u površinskoj izvedbi

 Nexxt se može ugraditi u vanjski zid u ugradbenoj ili površinskoj izvedbi. Za površinsku zidnu verziju, debljina zida mora biti najmanje 280 mm. U slučaju nadgradnje, dodaje se elegantno dekorativno kućište sa maskom.