Bis-Tip d.o.o.

Ljubljanska 9,
71000 Sarajevo

 

+387/33 216 792
 

info@bistip.ba

www.bistip.ba

Bis-Tip d.o.o.

Generalni zastupnik za BiH

Gabrielle Moreno Locatelli 25, 71000 Sarajevo

www.bistip.ba

+387/33 847 899
 

info@bistip.ba

Ventilacioni sistem Lunos

Sistem Lunos


LUNOS sistem je pristupačan i izuzetno jednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti pogodan je za ugradnju u useljene starije kuće ili stanove, kao i u nove zgrade. Nema potrebe za ugradnjom bilo kakvih cijevi za ventilaciju, s toga je instalacija brza i bez većih intervencija u stanu.


Instalacijom njemačkog LUNOS sistema za ventilaciju, svijež zrak će neprestano ulaziti u vaš stan, a dotrajali će stalno prolaziti kroz ventilatorsku jedinicu direktno kroz otvor ili spoljni zid. Na taj način ćete postići manju vlažnost u prostorijama, spriječiti formiranje zidne plijesni, kondenzaciju i neugodan miris - ukratko, vi i vaša porodica ćete poboljšati kvalitet života. Svi LUNOS elementi imaju ugrađenu anti-buku i anti-alergijsku zaštitu. Filter protiv alergija se može prati i ne treba ga mijenjati. LUNOS ventilacioni sistem radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši izuzetno malo energije i štedi do 30% energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore.


LUNOS ventilacioni sistem u potpunosti odgovara njemačkom EnEV-u

LUNOS sistemi funkcionišu u skladu sa potrebama korisnika i kontrolišu se na osnovu vrijednosti vlažnosti zraka. U zavisnosti od vlažnosti istrošenog zraka, zapremina protoka zraka se povećava ili smanjuje. Tako su prostorije ventilirane, koliko je to potrebno, ali samo što je manje moguće. Što se tiče pretpostavki za izračunavanje ove smanjene izmjene zraka, LUNOS ventilacijski sistem u potpunosti zadovoljava zahtjeve njemačke referentne Uredbe o uštedi energije (EnEV) u vezi s DIN V 4701-10.

20 % subvencija na rekuperacijski sistem

Ventilacioni sistem Lunos

 

LUNOS sistem jecjenovno pristupačan i izuzetnojednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti pogodan je za ugradnju u starije kuće ili stanove, kao i u nove zgrade.

Princip djelovanja


 Lunos ventilacioni sistem je baziran na protoku vazduha kroz čitavu stambenu jedinicu. U zavisnosti od potreba i stepena vlažnosti, ventilatori izbacuju potrošeni vazduh iz kupatila, kuhinje, toaleta ili vešeraja van ili u ventilacione otvore. Na taj način se stvara mali vakuum u stanu, što rezultira ulaskom svježeg filtriranog zraka kroz usisne jedinice u spavaćim sobama, dječjim sobama, dnevnim sobama i radnim prostorijama. Otvori ispod vrata ili ventilacioni elementi u njima ili iznad njih (2mm) osiguravaju protok svježeg zraka između prostorija s vanjskim ulazima za svježi zrak i prostorija s potrošenim zrakom.



Sistem radi bez buke i štetnih materija, bez vjetra i neugodnih vremenskih uslova. Formiranje propuha spriječava indikator protoka, koji ograničava protok vazduha. Ugrađeni prigušivači buke osiguravaju da se buka ne čuje u stanu duž najprometnijeg puta.

 

Zaštita od buke osigurava vam mir

Stambeni i transportni prostori se sve više približavaju. Međutim, ljudi se osjećaju ugodno samo između "tihih zidova". S toga, sa LUNOS ventilacijskim sistemima, vrlo je lako zadovoljiti i najzahtjevnije propise o buci (nivo buke IV-V). Dokumentovana akustična potvrda dokazuje da zaštita od buke LUNOS-a postiže odlične ocjene na svim testovima.

Prednosti sistema Lunos

LUNOS je mnogo više od obične ventilacije.

LUNOS ventilacioni sistemi zadovoljavaju potrebe za pravilnom, udobnom, čistom i higijenskom ventilacijom svih stambenih prostora, kojim sistemi obezbeđuju suhe zidove bez vlage. Osim toga, sistemi nude značajne uštede u grijanju - uz relativno niske investicijske i operativne troškove. Naravno, uz to ide kvalitet i sigurnost, što garantujemo svojim imenom.

Ušteda
energije

Eliminacija
vlage

Tiho djelovanje

Protivpožarna zaštita

Nema propuha

Filteri protiv alergija

Jednostavna
montaža

Jednostavno i jeftino
održavanje

Za ponudu pozovite na telefonski broj: +387 61 957 361 ili pošaljite upit na: lunos@bistip.ba. Pošaljite nam svoj broj telefonatlocrt vašeg prostora (može i ručna skica) , mi ćemo vam na osnovu toga poslati cjelovito rješenje za vaš novi životni komfor.