Bis-Tip d.o.o.

Ljubljanska 9,
71000 Sarajevo

 

+387/33 216 792
 

info@bistip.ba

www.bistip.ba

Bis-Tip d.o.o.

Generalni zastupnik za BiH

Gabrielle Moreno Locatelli 25, 71000 Sarajevo

www.bistip.ba

+387/33 847 899
 

info@bistip.ba

STAMBENI OBJEKTI

Nudimo ventilacione sisteme za PORODIČNE KUĆE I STANOVE. Kontrolisano ventiliranje svih stambenih prostorija, automatsko održavanje vlažnosti, kisika, VOC čestica, formaldehida, CO, Radon i drugih gasova i neželjenih mirisa.

LUNOS VENTILACIONI SISTEMI ZA PORODIČNE KUĆE I STANOVE

REKUPERACIJA e2


Lunos e2 je sistem s izuzetno visokom toplotnom iskoristivosti, koja iznosi 93,7 %. Tiho djelovanju jedinice je sada sniženo na svega 11 dB, što je za čovjeka skoro nečujno. Prednost koju kupci dobijaju, se odraža na odgovarajuću izmjenu zraka sa potpuno zatvorenim prozorima i bez gubitaka toplote. Lunos e2 ima izuzetno niske troškove ugradnje, za što netreba ugradnja razvodnih cijevi, zato što  rješenje podrazumjeva jednostavnu ugradnju u zid, kako u novogradnjama, tako i u sanacijama. Automatska kontrola vlage brine za optimalno djelovanje sistema i pruža optimalno klimu za boravak u prostoru u svim godišnjim dobima.

 

Godišnje pojedinačna rekuperatorska jedinica potroši približno 3.0 KM električne energije. Filteri su trajni, te ih je moguće prati pod tekućom vodom, ili možete izabrati filtere za polen, koji su posebno napravljeni za alergije za ljude s osjetljivim zdravljem.

VENTILIRANJE JE TEMELJ ZDRAVOG STANOVANJA!

 

Ventilacijski sistemi LUNOS prilagođavaju potrebe udobne i čiste, higijenske ventilacije svih stambenih prostora i osiguravaju suhe zidove bez plijesni. Osim toga, oni također nude značajne uštede u grijanju - uz relativno niske investicijske i operativne troškove. Garantovana sigurnost i kvalitet.

20 % subvencija  na rekuperacijski sistem

UŠTEDA ENERGIJE

 

LUNOS sistemi funkcionišu u skladu sa potrebama korisnika i kontrolišu se na osnovu vrijednosti vlažnosti vazduha. U zavisnosti od vlažnosti unutrašnjeg vazduha, volumen protoka vazduha se povećava ili smanjuje. Tako su prostorije ventilirane, koliko je to potrebno, ali bez suvišne nekontrolisane ventilacije. Što se tiče pretpostavki za izračunavanje ove skontrolisane izmjene zraka, LUNOS ventilacijski sustav u potpunosti zadovoljava zahtjeve njemačke referentne regulacije energije (EnEV) u vezi s DIN V 4701-10. LUNOS ventilacioni sistem radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši izuzetno malo energije i štedi do 30% energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore.

BEZ PROPUHA

 

Sistem radi bez buke i štetnih materija, bez vjetra i neugodnih vremenskih utjecaja. Formiranje propuha sprječava graničnik protoka vazduha. Ugrađeni prigušivači buke osiguravaju da se čak i najprometnija ulica do stana neće čuti.

FILTERI PROTIVALERGIJA

 

Veoma važan dio ventilacione jedinice je efikasan filter. Filteri su izdržljivi i lako se čiste, jer se mogu lako oprati pod tekućom vodom. Za osobe sa alergijama i osjetljivim zdravljem, nudimo i posebne mikrofiltere kako bi osigurali da polen, prljavština i čestice prašine više ne mogu završiti u stambenim prostorijama.

ELIMINACIJA SUVIŠNE VLAGE

 

LUNOS sistemi funkcionišu u skladu sa potrebama korisnika i kontrolišu se na osnovu vrijednosti vlažnosti vazduha. U zavisnosti od vlažnosti istrošenog vazduha, volumen protoka vazduha se povećava ili smanjuje. Tako su prostorije ventilirane onoliko koliko je to potrebno, ali samo što je manje moguće radi energetske efikasnosti.


Regulacija ispušnog vazduha u skladu sa potrebama kontroliše se senzorskom temperaturom i vlažnošću. Ova inovacija može još bolje i prilagoditi protok vazduha postojećim životnim uslovima, čime se garantuje efektivna zaštita od oštećenja usljed vlage i plijesni.

PAMETNA KONTROLA

 

Lunos ventilacioni sistem je baziran na protoku vazduha kroz čitavu stambenu površinu. U zavisnosti od potreba i stepena vlažnosti, ventilatori koriste potrošeni vazduh iz kupatila, kuhinje, toaleta ili vešeraja izbacujue u ventilacione otvore ili vani. Na taj način se stvara mali podpritisak u stanu, što rezultira svježim filtriranim zrakom kroz usisne jedinice u spavaćim sobama, dječjim sobama, dnevnim sobama i radnim prostorijama. Otvor ispod vrata (2mm) ili ventilacioni elementi iznad njih pružaju protok svježeg zraka između prostorija s vanjskim ulazima za svježi zrak i prostorija s istrošenim zrakom.

ZAŠTITA OD BUKE

 

Zaštita od buke vam garantuje mir.
 
Stambene prostorije i saobraćajnice se sve više približavaju jedni drugima. Međutim, ljudi se osjećaju ugodno samo unutar svojih "tihih zidova". Stoga, sa LUNOS ventilacijskim sistemima, vrlo je lako zadovoljiti i najzahtjevnije propise o buci (nivo buke IV-V). Dokumentovana akustična potvrda dokazuje da zaštita od buke LUNOS-a postiže odlične ocjene na svim testovima.

JEDNOSTAVNA MONTAŽA

 

LUNOS sistem je pristupačan i izuzetno jednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti pogodna je za ugradnju u starije kuće ili stanove, kao i u nove zgrade. Nema potrebe za ugradnjom bilo kakvih cijevi za ugradnju sistema, s toga je instalacija brza i bez većih intervencija u stanu.

 

 

Instalacijom njemačkog sistema LUNOS, svjež zrak će se neprestano ulivati u vaš stan, a dotrajali će stalno prolaziti kroz ventilatorsku jedinicu direktno kroz otvor u  vanjskom zidu ili kanalu.

IZUZETNO JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE

 

U Lunosu se već decenijama bavimo isključivo ventilacijom i postižemo najviši kvalitet, funkcionalnost i udobnost. Na BH tržište donijeli smo inovativne, efikasne i dokazane sisteme ventilacije, koji pružaju sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja, a istovremeno su trajno rješenje za sve probleme s prekomjernom vlagom i plijesni. Na našim ventilacijskim sistemima samo povremeno je potrebno obavljati jednostavne servisne radove-čišćenje i zamjena filtera.

POZOVITE SVJEŽINU PRIRODE U SVOJ DOM JOŠ DANAS!

POZOVITE PRIRODU U SVOJ DOM.

Za adekvatan LUNOS plan i dizajn sistema, proračun za podešavanje sistema i predračun, molimo da dostavite tlocrt ili detaljan opis vaše stambene jedinice. 

 

lunos@bistip.ba

 

info@lunos.ba

 

Facebook: LUNOS BiH

 

+387 33 847 957

 

+387 33 847 899

 

Gabriele Moreno Locatelli 25, 71000 Sarajevo